08.- En fotografia nocturna és recomanable treballar amb sensibilitats ISO molt altes?

 

No, l'ISO ideal per fotografia nocturna són les sensibilitats més baixes, l'equivalent de la càmara.  L'iso és una amplificació de la senyal lluminosa que ha arribat al sensor, si s'amplifica molt aquesta senyal aparèixen interferències (soroll) en algunes parts de la imatge. Per a algunes càmares amb censor petit i un factor de conversió alt un iso 800 ja dóna problemes de soroll. Mentre que altres càmeres un iso 1600 el soroll és imperceptible, són càmaras amb sensor "full frame" i amb possibilitats d'arribar fins a  25000 iso. Només en comptades ocasions serà millor aumentar le sensibilitat. Primera, sempre serà millor augmentar el iso abans que subexposar la imatge i posteriorment intentar recuperar les llums. Segona, juntament amb un diafragma molt obert i en nits molt tancades, sense lluna,  poder capturar moltes més estrelles, estels fugaços o nebuloses com la Via Làctea. En fotografia nocturna de llarga exposició no tot el soroll és produït pels ISO elevats, hi ha un altre tipus de soroll més desagradable encara produït per l'escalfament del sensor amb temps d'exposició molt llargs.

 

15"  f/5.6   24mm  iso100                        2"  f/5.6  24mm.  iso800                   1/2"  f/5.6  24mm.  iso3200

zones ampliades - càmara Canon EOS 5D - imatges RAW sense procesar  - llums faroles platja

 

El soroll no és uniforme, aquí veiem que afecta més a les parts "fosques" en el negre apareixeria igual en intentar aclarir.

Imprimeix Correu-e

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Més informació a...

social_facebook_box_white_128social_flickr_box_128social_google_box_white_128social_skype_box_white_128social_rss_box_white_128social_lastfm_box_white_128